Idei de decoratiuni cu plante pentru apartamentul tau

Plante suspendate pentru decoratiuni interioare

Decorarea interioară a casei sau apartamentului tău poate fi o activitate foarte relaxantă și satisfăcătoare. Dacă dorești să adaugi puțină verdeață în locuința ta, dar nu ai suficient spațiu pe podea, atunci plantele suspendate pot fi soluția perfectă.

De ce ar trebui să optezi pentru plantele suspendate?

  • Economisesc spațiu: Plantele suspendate sunt ideale pentru cei care locuiesc în apartamente mici sau în camere aglomerate. Ele economisesc spațiul de pe podea și permit maximizarea utilizării spațiului disponibil în cameră.
  • Adaugă textură: Plantele suspendate adaugă o dimensiune vizuală nouă încăperii tale. Acestea oferă un element decorativ interesant și atrăgător și pot crea un aspect impresionant și modern al spațiului.
  • Curăță aerul: Plantele sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a purifica aerul. În plus, acestea absorb dioxidul de carbon din aer și eliberează oxigen, fapt ce poate îmbunătăți calitatea aerului în casă.

Cum poți crea decorațiuni cu plante suspendate?

Există multe moduri creative de a integra plantele suspendate în decorul casei tale. Iată câteva idei:

1. Plante suspendate în ghivece decorative

Ghivecele decorative sunt o modalitate excelentă de a îmbunătăți aspectul plantelor tale suspendate. Poți adăuga ghivece cu modele interesante sau culori vibrante, pentru a crea un punct focal interesant în cameră.

2. Plante suspendate pe suporturi din macrame

Macrame este o tehnică veche de croșetare care poate fi folosită pentru a crea suporturi frumoase pentru plantele suspendate. Acest stil rustic și boem poate oferi un aspect unic încăperii tale.

3. Plante suspendate în colțurile încăperii

Pentru a maximiza utilizarea spațiului disponibil, poți amplasa plante suspendate în colțurile încăperii tale. Acest truc poate ajuta la crearea unei atmosfere primitoare și confortabile în camera ta.

Cu aceste idei creative de decorare cu plante suspendate, îți poți transforma casa într-un loc verde și primitor. Adaugă câteva plante suspendate astăzi și simte-te inspirat de această nouă dimensiune decorativă.

Moduri creative de expunere a plantelor in casa

Indiferent daca esti un iubitor al plantelor sau nu, acestea adauga o nota de prospetime si culoare oricarui spatiu. Dar cum le poti expune intr-un mod creativ? Iata cateva idei:

1. Creaza un perete verde

Un perete verde este o modalitate grozava de a adauga mai multe plante in casa ta fara sa ocupe prea mult spatiu. Poti crea un perete verde folosind un panou special sau chiar creeaza-ti propriul tau perete, atasand ghivecele cu plante la peretele existent.

2. Amplaseaza-le in colturi neasteptate

Adauga un aer proaspat spatiului tau amplasand plantele in colturi neasteptate, cum ar fi pe un raft in bucatarie, pe marginea unei oglinzi sau suspendate la tavan deasupra patului.

3. Creeaza-ti propriile ghivece personalizate

In loc sa achizitionezi ghivecele clasice, personalizeaza-le cu culori si modele care sa se potriveasca stilului tau. Poti folosi vopsea, autocolant, paiete sau orice alt material pentru a adauga personalitate ghivecelor tale.

Indiferent de modalitatea aleasa, asigura-te ca plantele sunt amplasate intr-un loc cu suficienta lumina si ingrijite corespunzator. Aceste idei te vor ajuta sa aduci natura in interiorul casei tale si sa creezi un spatiu confortabil si primitor.

Plante care purifica aerul si infrumuseteaza spatiul tau de locuit

Plante care purifica aerul si infrumuseteaza spatiul tau de locuit

Daca iti doresti sa ai un aer curat si proaspat in apartamentul tau, plantele pot fi solutia perfecta. Acestea nu numai ca infuzeaza incaperea cu oxigen proaspat, dar unele dintre ele pot si purifica aerul.

Plante care purifica aerul

  • Sansevieria – cunoscuta si sub numele de „Limba soacrei”, aceasta planta este una dintre cele mai eficiente plante de interior pentru curatarea aerului, deoarece poate elimina formaldehida, xilenul si toluenul.
  • Chlorophytum comosum (pavăză) – populara si usor de intretinut, aceasta planta este excelenta pentru eliminarea monoxidului de carbon, benzenei si formaldehidei din aerul din casa ta.
  • Ficus benjamina (smochin) – pe langa capacitatea sa de a reduce nivelurile de formaldehida din aer, acest ficus poate ajuta si la combaterea poluarii cu radon in interiorul caselor.

Plante care infrumuseteaza spatiul

  • Epipremnum aureum (Pothos) – cu frunzele sale lucioase si varietatea de culori, pothos este o alegere populara pentru decorarea casei si creste foarte bine in zone cu lumina medie sau scazuta.
  • Philodendron scandens – aceasta planta lunga si agatatoare poate fi cultivata pe un suport sau lasata sa coboare spre podea, creand astfel o atmosfera tropicala si relaxanta in casa ta.
  • Dracaena marginata – cu frunzele sale subtiri si lungi care se aseamana cu coarnele unui cerb, aceasta planta este atat usor de intretinut, cat si deosebita din punct de vedere estetic.

Deci, daca te intereseaza sa adaugi mai mult verde in viata ta si sa imbunatatesti calitatea aerului din casa ta, ia in considerare una dintre aceste plante benefice.