Cele mai bune plante de apartament pentru incepatori

Plante suculente, ideale pentru persoanele ocupate

Dacă ești o persoană ocupată și îți lipsește timpul necesar pentru a avea grijă de plantele tale de apartament, atunci plantele suculente ar putea fi soluția perfectă pentru tine. Aceste plante sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a stoca apă în frunze, permițându-le să supraviețuiască timp îndelungat fără a fi udate constant. Mai jos vei găsi câteva dintre cele mai populare și ușor de îngrijit plante suculente.

Cactusii

Cactusii sunt probabil cele mai cunoscute plante suculente și se pot găsi într-o varietate largă de dimensiuni și forme. Majoritatea cactusilor preferă locurile cu mult soare și nu necesită udare frecventă. De fapt, prea multă apă poate fi dăunătoare pentru aceste plante, deci este important să le lași să se usuce complet între udări.

Aloe vera

Aloe vera este o altă plantă suculentă populară, cunoscută pentru proprietățile sale medicinale. Această plantă are nevoie de lumina indirectă a soarelui și nu trebuie udătată prea des – o dată la două săptămâni este de obicei suficient.

Haworthia

Haworthia este o plantă suculentă mică, care se potrivește perfect pe birou sau pe etajeră. Această plantă are frunze moi și groase, care îi permit să supraviețuiască timp îndelungat fără apă. Haworthia preferă o locație cu lumina indirectă a soarelui și trebuie udată doar o dată la câteva săptămâni.

În concluzie, plantele suculente sunt ideale pentru persoanele ocupate care nu pot oferi mult timp de îngrijire plantelor de apartament. Cu aceste plante, poți avea un decor verde în casa ta, fără a fi necesar să le uzi constant sau să le acorzi multă atenție.

Plante rezistente la umbra, perfecte pentru apartamente cu lumină redusă

Introducere

Apartamentele cu lumină redusă pot fi un loc dificil pentru majoritatea plantelor. Cu toate acestea, există plante care se descurcă bine în astfel de condiții și pot aduce viață și culoare în spațiul tău.

Cele mai bune plante pentru apartamente cu lumină redusă

  1. Sansevieria – această plantă cunoscută și sub numele de „Limba soacrei” este foarte ușor de îngrijit și are nevoie doar de puțină apă și lumină. Are frunze groase și verzi care pot crește foarte mare.

  2. Pothos – o altă plantă ușor de îngrijit, Pothos-ul supraviețuiește bine în umbra parțială și poate fi crescută ca o plantă agățătoare sau ca o plantă de podea. Frunzele sale sunt mari și inimă, cu nuanțe de verde și galben.

  3. Dracaena – această plantă vine într-o varietate de dimensiuni și culori și preferă lumina indirectă sau umbra parțială. Este o plantă de interior populară datorită aspectului său tropical și a purificării aerului.

Cum să îngrijești plantele rezistente la umbră

Majoritatea plantelor rezistente la umbră au nevoie de un sol bine drenat și de apații moderate. Este important să nu uzi excesiv plantele, deoarece asta poate duce la apariția bolilor fungice sau a putrezirii rădăcinilor.

De asemenea, pentru ca aceste plante să crească frumos și sănătos, este ideal să le asiguri o temperatură stabilă între 16 și 24 de grade Celsius și să le oferi ocazional îngrășăminte.

Concluzie

Dacă îți place să ai plante în apartamentul tău, dar ai probleme cu lumina redusă, există multe opțiuni disponibile pentru a-ți satisface nevoile decorative și cu puțin efort poți să ai un spațiu verde și frumos chiar și într-un mediu cu lumină redusă.

Plante înfloritoare care aduc viață în orice casă

Plante înfloritoare care aduc viață în orice casă

Când vine vorba de decorarea casei, plantele înfloritoare pot fi o opțiune minunată pentru a aduce un plus de culoare și vitalitate în spațiul tău. Iată câteva dintre cele mai populare opțiuni pentru a transforma casa ta într-un colț de natură.

Orhidee

Orhideele sunt plante elegante și sofisticate care pot fi ușor întreținute în interior. Acestea vin într-o varietate de culori și dimensiuni și își pot menține florile timp îndelungat cu puțină grijă.

Crizanteme

Crizantemele sunt plante cu flori vibrante și bogate care atrag privirile în orice cameră. Acestea sunt disponibile într-o varietate mare de culori și forme, de la roz vibrant la galben strălucitor și pot fi o opțiune excelentă pentru a aduce un strop de culoare în decorul tău.

Trandafiri de casă

Trandafirii sunt simboluri clasice ale iubirii, dar pot fi, de asemenea, niște plante excelente pentru a adăuga culoare și frumusețe în proprietatea ta. Acestea pot fi cultivate cu ușurință în ghivece sau pe balcon și sunt disponibile într-o varietate de culori și dimensiuni.

Indiferent de preferințele tale de amenajare interioară, există o varietate de plante înfloritoare care pot aduce viață și frumusețe în orice casă. Încearcă să alegi plantele care se potrivesc cel mai bine cu gusturile tale și cu condițiile din casa ta, astfel încât să poți bucura de ele ani de zile.